Camping

Ferielysten?

Det er ingen tvil om at to år med pandemi har endret nordmenns reisevaner. Men, nå som alle restriksjoner fra myndighetene er opphevet og vi går en lysere tid i møte, øker også  optimismen for en etterlengtet utenlandsferie.

Likevel kjenner nok mange på den usikkerheten vi har måtte forholde oss til den siste tiden, og behovet for trygghet styrer og påvirker fortsatt reisevalgene våre. Derfor ønsker vi å gi deg noen tips for en trygg bestilling og bruk av kredittkort i utlandet, samt utfyllende informasjon om hva reiseforsikringen til Frende Forsikring dekker med hensyn til koronasituasjonen.

Bestill og reis trygt med kredittkort

Vi anbefaler deg å bruke kredittkortet ditt både til å bestille ferien, og mens du er på reisefot. Da er det lettere å få pengene tilbake dersom du er så uheldig å bli svindlet, og du får reiseforsikring inkludert i kjøpet.

Vår reiseforsikring dekker uhell, sykdom og tyveri av verdisaker i ferien, når minimum 50 % av reisens utgifter til transport og/eller overnatting er betalt med ditt LOKALBANK Privat-, Ansatt- eller Bedriftskort.

Og, om uhellet først er ute, og du blir utsatt for kortsvindel, synes vi det er bedre at dette skjer med kredittkortet enn på det kortet som er knyttet til brukskontoen din.  Ved bruk av kredittkortet, kan du be om å få tilbakebetalt beløpet du er blitt svindlet for gjennom reklamasjon.

Les om våre kredittkort her!

Kredittkort privat

Priseksempel ved utsatt betaling:
Eff. rente 25,11%, v/15.000,- o/12 mnd. Kostnad 1.563,68 kr. Totalt 16.563,68 kr.

 


Trenger jeg reiseforsikring, eller holder det med forsikringen gjennom kredittkortet?

Vårt LOKALBANK kredittkort inkluderer reiseforsikring dersom du betaler minimum 50% av reisen med kredittkort.

Er dette bra nok, eller bør man ha egen reiseforsikring i tillegg til denne dekningen?


Reiseforsikringen som inkluderes i bruken av kredittkort er enkel og billig, likevel vil denne være begrenset og kun dekke denne reisen.

Fordeler med egen reiseforsikring er at du er dekket hele året, så lenge du er utenfor egen eiendom. Blir vesken din stjålet når du er på shopping en lørdag ettermiddag, dekker også reiseforsikringen denne utflukten. 

For å være sikker på at du er riktig forsikret, anbefaler vi alle å ha en helårs reiseforsikring.

Frende Forsikring

Korona og reiseforsikring fra Frende

Tekst: Heidi Tofterå Slettemoen 
Tekst hentet fra: frende.no/ (oppdatert 11.januar 2022)

Nå gjelder reiseforsikringen fra Frende Forsikring i alle land som ikke har reiseråd fra UD. Forsikringen gjelder uansett om du er vaksinert eller ikke. 

Oppdatert 11. januar 2022

Forsikringen gjelder på samme måte om du er vaksinert eller ikke. Du får også hjelp fra reiseforsikringen hvis du blir koronasyk på turen. 
Sett deg godt inn i situasjonen og innreisereglene i landet du skal reise til. Det er også viktig at du har oversikt over hvilken dokumentasjon du trenger på turen.
Forsikringen dekker ikke ekstrautgifter hvis du ikke oppfyller kravene til innreise der du skal. 

Sjekk pris og få tilbud her

Hva gjelder ved karantene?

Når du blir pålagt smittekarantene av myndighetene gjelder de samme vilkårene for avbestilling som ved akutt sykdom.
Blir du pålagt karantene av myndighetene på feriestedet dekker vi eventuelt utvidet hotellopphold og utsatt hjemreise på grunn av karantenen, men ikke koronatester og tapte feriedager.

Hva gjelder ved reiseråd fra UD?

Det globale reiserådet som følge av pandemien er opphevet, og akkurat nå er det ikke reiseråd til noe land på grunn av Covid-19 eller smittesituasjonen. Land som har reiseråd i dag, er land hvor UD fraråder reiser som følge av krig, terror, opprør og naturkatastrofer.

Hvis du reiser til et land med gjeldende reiseråd fra UD, gjelder ikke reiseforsikringen.

Hvis du bestiller en reise til et land uten reiseråd, men UD fraråder reise på avreisetidspunktet, er avbestilling dekket.

Se rådene som gjelder til enhver tid på UD sine sider.