Aktiv Ungdom

Aktiv Ungdom (13-17 år)

Gratulerer som tenåring! Tenårene har mye morsomt å by på, samtidig som du vil oppleve å få mer ansvar og stå foran noen viktige valg. Husk at du alltid er velkommen innom oss i lokalbanken dersom du trenger råd - spesielt knyttet til det som har med økonomi å gjøre. 

Bli kunde (for de under 18 år)
Ungdommer

13-årssamtale med rådgiveren din 

Nå som du er blitt tenåring, vil du, sammen med dine verger, bli invitert til en 13-årssamtale med rådgiveren din hos oss - enten i våre lokaler, eller digitalt via Teams. Her vil vi gå igjennom de fordelene du får tilgang til gjennom vårt kundeprogram, "Aktiv Ungdom" - blant annet:  

  • nytt bankkort
  • egen ungdomskonto
  • invitasjon til våre populære ungdomsturer
  • mobilbank

Ungdomskortet

Ungdomskortet er for deg mellom 13 og 17 år. Det er ingen årsavgift knyttet til kortet, det kan brukes til kontaktløs betaling ("tapping") samt til netthandel (det er mulig å sperre for dette dersom det er ønskelig). Vårt ungdomskort kan også brukes i utlandet.

Bankkort

Ungdomsspar

Flere og flere ungdommer blir flinkere til å spare - og det er som musikk i våre ører.  Vår Ungdomsspar-konto er din egne sparekonto, som du selv kan disponere gjennom mobilbanken. Vi ønsker å vise deg viktigheten og fordelene ved å spare, og tilbyr derfor en relativt god rente slik at du tydelig skal se at det oppsparte beløpet vokser nærmere og nærmere det du drømmen om.
Merk! Verger kan ikke fjerne ungdommens tilgang til denne kontoen, og kontoen endres til vanlig sparekonto ved fylte 18 år. 

Dersom man ønsker å sette inn relativt store beløp på sparekonto, f.eks. pengegaver fra konfirmasjon, anbefaler vi at dere oppretter en vanlig sparekonto, som er tilgangsstyrt og kontrollert av ungdommens verger.

Våre innskuddsrenter
Du kan se våre priser og innskuddsrenter ved å klikke her, eller helt i bunn på denne siden.

Mobilbank for barn

Vi anbefaler å laste ned mobilbank-appen, og spesielt dersom du har Ungdomsspar. Dette er den "vanlige" mobilbank-appen, men med færre muligheter enn ellers. I mobilbanken kan du blant annet overføre penger fra brukskonto til sparekonto. Du må også ha mobilbank, dersom du skal kunne motta Vipps på brukskontoen din.  

Bankbrikke

Du kan få bankbrikke fra du er 13 år, selv om du mest sannsynlig ikke trenger dette før du fyller 15 år - til nettbank, Vipps uten foreldrekontroll, skolevalg og mopedlappen. Ta kontakt med oss, så bestiller vi bankbrikke for deg. Vi trenger da pass, samt underskrift av vergene dine.

Vipps

Vipps for deg under 15 år, fungerer som en enklere versjon av Vipps, og gir foreldrene full kontroll. Du kan ikke opprette en profil uten foreldrene dine sin hjelp, profilen din hører til foreldrenes, og foreldrene dine bestemmer om du skal få sende penger til andre, eller kun motta penger.

Når du fyller 15 år, kan du opprette en fullverdig Vipps uten foreldrekontroll, så lenge du har et betalingskort og bankbrikke.

Boligsparing for ungdom (BSU)

Boligsparing for ungdom er smart sparing for deg under 34 år. I tillegg til en veldig god rente, får du skattefradrag hvert år frem til du kjøper egen bolig, eller til sparekvoten er nådd. Du kan spare kr 27 500 hvert år, og totalt kr 300 000. Les mer om BSU på Skatteetaten sine sider.

Når kan du begynne å spare på BSU?
BSU kan opprettes når du fyller 13 år, men vi anbefaler ikke å starte sparingen før du begynner å betale skatt. Dette fordi du skal få full effekt av skattefradraget.

Et godt tilleggsprodukt til BSU er BSU+. Her får du akkurat den samme renten, og kan spare kr 27 500 hvert år,  frem til totalen på kr 300 000 er nådd. Du får imidlertid ikke skattefordelen som du får ved å spare på BSU.

 

BankID er personlig

Noen ting skal man ikke dele med noen!

BankID og PIN-kode til bankkortet ditt er høyst personlig, og må ikke deles med noen. Med BankID kan du enkelt signere kjøpskontrakter, betale regninger eller signere avtaler, uten at du trenger å møte opp personlig. BankID er også en inngangsport til nett- og mobilbanken din. Dersom noen får tilgang til BankID-informasjonen din, og misbruker den, kan for eksempel vedkommende ta opp store lån i ditt navn, og skape store problemer for deg.

Liseberg

På tur med banken

Hver sommer, i juni, reiser banken på tur til Liseberg med ungdomskundene våre. Tradisjonen er at vi reiser første tirsdag etter skoleferien starter. For å være med må du gå, eller begynne, på ungdomsskolen, og du må være kunde i banken vår. Men - du kan ha med deg en venn, uavhengig av vennens bankforbindelse.

Det koster under 500 kr å være med, og inkludert i prisen får du transport til og fra, inngangsbilletter, mat og drikke. To fra banken vil være med gjengen på tur.
Følg med på bankens sosiale medier når det er tid for påmelding, som kan gjøres digitalt på våre hjemmesider.

Bli med oss på en dagstur fylt med sprell og moro - og helt uten mamma og pappa. 

Moped

Mopedforsikring

Har du kjøpt, eller skal du kjøpe deg, moped? Da kan vi hjelpe deg med forsikring. 
Les om vår mopedforsikring gjennom Frende Forsikring ved å klikke på knappen nedenfor, eller ta kontakt med oss - så ser vi på det sammen.
Øvelseskjøring

Øvelseskjøring - må bilforsikringen endres?

Dersom du har bilforsikring gjennom Frende Forsikring, trenger du ikke å endre denne når tenåringen din er klar for å øvelseskjøre.

Ønsker du mer informasjon om, og et uforpliktende tilbud på, Frende bilforsikring? Klikk på knappen nedenfor.

Renter på sparekonto

Renter på Giraffklubben
Intervaller Rente 
   
0-99.999,-  fra 2,70 % 
100'-499.999,-  fra 3,25 %
500'-999.999,-        fra 3,75 %
1.000.000 - fra 4,60 %

Les gjerne mer om Giraffklubben vår her

Renten beregnes etterskuddsvis og legges til kapitalen ved årets slutt.

Renter på Ungdomsspar
Beskrivelse      Rente 
 
Rente  4,45 %

Ved fylte 18 år endres kontoprodukt til ordinær sparekonto.

Renten beregnes etterskuddsvis og legges til kapitalen ved årets slutt.

Renter på BSU og BSU pluss
Beskrivelse        

 BSU rente 

 
BSU  6,80 %       
BSU Pluss   6,80 %

Fra og med 34 år:

Intervaller

Rente

0-99.999,- fra 2,80 %
100'-499.999,- fra 3,35 %
500'-999.999,- fra 3,75 %
1.000'-1.999.999,- fra 4,60 %
2.000'-7.999.999,- fra 4,70 %
Over 8 mill. fra 4,05 %

Renten beregnes etterskuddsvis og legges til kapitalen ved årets slutt.

Kriterier for opprettelse av BSU og BSU+:

- Opprettelse av BSU krever totalkundeforhold hos Askim & Spydeberg Sparebank
- Opprettelse av BSU+ forutsetter at du også har en vanlig BSU-konto

- Være bosatt i våre markedsområder; Indre Østfold, Skiptvet regionen og Follo regionen.


 

Renter på sparekonto
Intervaller

 Rente 

   
0-99.999,-   fra 2,70 %     
100'-499.999,-   fra 3,25 %
500'-999.999,-   fra 3,75 %
1.000'-1.999.999,-           fra 4,60 %
2.000'-7.999.999,-   fra 4,70 % 
Over 8 mill.  fra 4,05 %

Vi har ingen kriterier om antall uttak. 

Renten beregnes etterskuddsvis og legges til kapitalen ved årets slutt. 

Kontakt oss gjerne for et sparemøte. Finn din rådgiver her.

Renter på plasseringskonto

Plasseringskonto er vårt beste alternativ for større bankinnskudd. Pengene har en bindingstid på 31 dager og renten fastsettes individuelt. Uttaksgebyr er gjeldende rente på konto + 2%, beregnet av uttaksbeløpet. Renten beregnes etterskuddsvis og legges til kapitalen ved årets slutt.

Ta kontakt så hjelper vi deg å få de riktige betingelsene på sparepengene dine.

Finn din rådgiver her.